top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRuth Iris Schoenmaekers

De voordelen van massage

Er bestaan verschillende soorten massage, zoals ontspannende, dieptemassages, etc... Maar in essentie komen de voordelen van massage tot uiting in alle of misschien wel de meeste vormen ervan.

Veel mensen voelen zich ook rustiger worden naar mate ze meer 'in' de massage zitten. Maar er zijn nog tal van voordelen hieraan verbonden.
Doorbloeding

De doorbloeding wordt gestimuleerd en de afvalstoffen kunnen makkelijker afgevoerd worden.

Gespannen spieren kunnen hierdoor ook beter in de ontspanning gaan. Ook wanneer er vocht opgehouden wordt kunnen bepaalde vormen van massage hieraan bijdragen.


Gelukkiger

Er zijn bepaalde hormonen zoals oxytocine die kunnen vrijkomen bij het krijgen van een massage. Dit gaat je mentaal dus ook beter doen voelen. Maar ook doordat de meeste mensen wel degelijk gaan ontspannen gaat het stresshormoon cortisol naar beneden en zal je je rustiger voelen.


Huid

Onder andere door de doorbloeding maar ook de olie wordt de huid gevoed. Vergeet niet dat de huid je grootste orgaan is van je lichaam, haar eens goed verwennen kan dus zeker geen kwaad! Integendeel!


Het lijstje kan eigenlijk nog wel even doorgaan, want afhankelijk van wat je klachten zijn, de kans is groot dat massage een hulp kan bieden. Zo kan het ook helpen de bloeddruk te verlagen, vertering te verbeteren, etc..Meer over massage kan je vinden in volgende blog posts die via deze site gepubliceerd zullen worden.
57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page